VEEV e cigareta

VEEV vape uređaj – prvi dojmovi

4

VEEV vape uređaj je nova POD e cigareta duhanskog giganta Philip Morris. U narednih nekoliko dana ćemo uređaj testirati te vam prenesti dojmove te naše mišljenje o samom uređaju. Usporedit ćemo ga sa drugim uređajima iz iste POD kategorije te sa regularnim vejp e cigaretama.

VEEV e cigareta
VEEV e cigareta

Sam uređaj je pušten na tržište RH sredinom Rujna (2021) kada Philip Morris ulazi u trku sa ostalim već dostupnim i pozicioniranim POD uređajima kao što je primjerice WIIP.

Prodajno mjesto

Ovu e cigaretu možete kupiti na istim prodajnim mjestima gdje su prodavani iQos uređaji. Prema mapi dostupnih lokacija vidimo da se može kupiti i na kioscima Tiska no to nismo provjerili.

Doživljaj kupnje je u očima početnika apsolutna suprotnost doživljaju kupnje standardne e cigarete. Nema kaosa. Nema milion okusa, milion bočica, milion uputa, steepanje, MOD, pojmovi, MTL, DL, RDL. Toga jednostavno nema.
Na odabir imate boju i par okusa.

Nema filozofije tipa “okus sa primjesom čokolade, daškom karamele, obavijen vanilijom, steepati 30 dana koji je najbolji parit na 20W”. Ne, imate par okusa, plati i vozi.

Ograničeni izbor je u ovom slučaju prvi najveći plus a jednostavnost korištenja drugi.

SLIMS banner

Kod ovog POD-a nema potrebe za objašnjavanjem kako funkcionira, koliko se mora čekat prajmanje coila, gdje se toči e tekućina. Jedina uputa koju smo dobili je da je u kutijici s patronama 2 komada, te da se uređaj puni oko 2 sata.

S aspekta apsolutnog početnika koji tek prelazi s cigarete na e cigaretu, onog everyday Joea – to je odlično. Manje glavobolje.

Sam uređaj košta 200 kn, 30 kn je cijena za dvije patrone.

Unboxing VEEV

Pakiranje je bijele boje, ništa posebno. U samoj kutiji uređaja dobivate uređaj, zidni adapter i USB kabel.

Sadržaj pakiranja
VEEV vejp uređaj

Uređaj dizajnom ne odskače ništa posebno spram drugih uređaja. Metalan je, crne je boje, ima određenu težinu (prazan) što daje dojam da je kompaktan i solidno napravljen.

Patrone su spakirane također u bijeloj kutijici s logom, a unutra su upakirani u mini vrećice. Okus koji smo odabrali za test je Classic Auburn.

Pakiranje patrona
VEEV patrone

Na samoj patroni piše jačina u miligramima 18mg/ml te postotak nikotina od 1.6%. Maknete žutu trakicu koja viri iz patrone i stavite patronu u uređaj. Smjer umetanja je nebitan (lijevo <> desno). Umetanjem patrone se ne dešava ništa drugo.

Jedna patrona
VEEV punjenje

Uređaj je po defaultu ugašen te ga je potrebno upaliti.

Pritiskom na power button u trajanju od 1 sekunde uređaj se pali te LED lampice s bočne strane pokazuju koliko je puna baterija.

VEEV e cigareta
VEEV e cigareta

Prilikom povlačenja pare uređaj lagano vibrira, nismo sigurni koja je točno svrha toga jer vjerojatno nepotrebno troši bateriju.

Sa stajališta korisnika početnika VEEV izgleda lijepo, lijepo je oblikovan, mali je i kompaktan, možeš ga bilo gdje stavit.
Za razliku od e cigareta koje su neprivlačne i glomazne (određenom dijelu populacije).

Kako VEEV radi?

Kao što smo spomenuli, e tekućina koju smo kupili je Clasic Auburn.

Generacija pare samog uređaja je poprilično mala i hladna. To je i očekivano s obzirom na dimenziju grijača, komore i cijelog uređaja. Ne osjeti se ta težina/gustoća pare koja se osjeti kod regularnih e cigareta s većim udjelom VG-a.

U usporedbi s ostalima – generira istu količinu pare kao i WIIP ili uređaj na grijane duhane iQos.

Sam okus e tekućine je dosta blag i nježan. Ovako kao iskusni vaperi rekli bi da se radi o slanoj karameli više nego o duhanu, barem ne o duhanu u kontekstu na koji smo se mi navikli.

Throat hita nema. Nismo osjetili niti nadraživanje od PG-a (ako ga ima).

Manja napomena – za vrijeme pisanja ovog reviewa potrošili smo cijelu bateriju uređaja. Nije bila puna do pola, vidjet ćemo kada se napuni koliko realno traje. I ako nekome išta znači – uređaj se može koristiti dok je priključen na kabel za punjenje.

Za kraj

Ovaj inicijalni review uređaja je upravo to – inicijalni review. Namjeravamo ga detaljnije koristiti u narednih par dana te napisati još nekoliko članaka na tu temu.

Sam uređaj ćemo uživo pokazati i u Live Streamu koji ide svaki petak s početkom u 21:00 na Vaper Pub Youtube kanalu.

Choose your Reaction!
  • Isti drekec kao Wiip, samo sto iz nekog bizarnog razloga i vibrira. Jedino dobro u cijeloj prici je sto moze posluziti kao gateway drug za prelazak na neki normalniji vape setup za sve Iqosase koji ce ovo kupiti, a ne mogu rec i da me ne zabavlja prezentacija na stranici. Izmislili su tehnologiju za sprecavanje zagorijevanja i mesh, woooow 😱 Fitilji (??) i zavojnice su puj puj! Dupli wooow 😱 Duhanska se industrija oduvijek dičila dosljednoscu. Ako ni u cemu drugome, onda u licemjerju 😀

  • ovo je bilo brzo, iako je samo inicijalni review…

    po pročitanom tamo na njihovom sajtu i ovdje – ne vidim ništa novo, a pogotovo ne revolucionarno što već ne postoji…

  • U moru tih noviteta još nešto što ne vredi nicemu, samo da se jednom kupi iz ciste znatizelje, nista sta bi okorijelog pusaca zaintrigiralo da prestane pusit.
    U ovih 10-11 godina sta parim jedina stvar koju covijek mora shvatit i sebi poslozit u glavi je da parenje nije pusenje. Kad ce to shvatit i prestat trazit alternativu cigaretama onda ce moci prestat pusit i pocet koristit vape sa gustom i zadovoljstvom ili ce u konacnici u podpunosti prestat koristit cigarete i parilice.

  • Slicno izy-u. Malo jeftinije patrone. Za izy jedna mahuna je 25 kn. Malo pare i tekucina se brzo potrosi, a i baterija. Ako je slicno, onda je bez veze. Ja izy imam zlu ne trebalo…kao rezervu.

Leave a Comment