Zašto e-cigareta daje zagorjeli okus

1

Koristili ste e-cigaretu neko vrijeme i sve je bilo u redu. U posljednjih nekoliko minuta, međutim, okus vaše e-tekućine se iznenada promijenio. Što se dogodilo?

Vrlo je važno obratiti pažnju na okus vaše e-cigarete. Temelji se očito na aromatičnom sastavu e-tekućine, ali i na kvaliteti zavojnice koju koristite. Što više koristite svoju e-cigaretu, to će vam se grijač više začepiti. Ovaj fenomen je osobito čest kada je vaša e-tekućina, na primjer, jako slatka. Međutim, potrebno je posebno obratiti pažnju na takozvani dry hit koji ćete prepoznati po izrazito neugodnom okusu, ni nalik onome kakav očekujete.

Ako fitilj (vata) u vašem grijaču ne dobije odgovarajuću količinu e-tekućine, tada bi se zavojnica mogla pregrijati i proizvesti abnormalnu razinu potencijalno toksičnih spojeva u pari (aldehida). Vaš fitilj bi mogao izgorjeti ako postoji problem s dovodom tekućine. To se pod svaku cijenu mora izbjegavati i odmah prestati s parenjem ukoliko do toga dođe.

Kako riješiti problem korak po korak?

Da biste riješili ovaj problem, potrebno je slijediti nekoliko točaka:

  • Provjerite sadrži li vaš atomizer prikladnu razinu e-tekućine. Ako to nije slučaj, napunite ga i pričekajte nekoliko minuta.
  • Provjerite postavke na bateriji ili modu kako ne biste pregrijali zavojnicu. Ponekad dok držite uređaj u ruci ili u džepu, može se desiti da slučajno pritisnete gumbe za postavke i promijenite snagu na onu koja nije prikladna za zavojnicu koju koristite.
  • Ako su postavke u redu, a koristite RBA atomizer, izvadite vatu i provjerite da li se zavojnica zagrijava ujednačeno. Postavite novu vatu trudeći se da je ne bude ni previše ni premalo.
  • Ako koristite gotove grijače, zamijenite grijač i sačekajte par minuta da se natopi tekućinom prije ponovnog korištenja.
  • Dopustite intervale između udisaja kako biste omogućili da grijač dobije pravu količinu e-tekućine prilikom korištenja.
  • Provjerite VG/PG omjer u vašoj tekućini. Čim je veći udio VG-a, tekućina je gušća i neki grijači neće moći s takvom tekućinom raditi ispravno.

U svakom slučaju, nikada nemojte forsirati stvar ako vaša e-cigareta zaista ima okus zagorjelog. To znači da nešto ne štima i problem treba riješiti pod svaku cijenu. Slijedeći gore opisane korake, trebali biste moći jednostavno riješiti svoj problem.

Ako mislite da su e-cigarete u konačnici previše komplicirane i da vam nikada neće uspjeti, nemojte odustati. Ako ste potpuno novi u svijetu e-cigareta, ne zaboravite konzultirati naše vodiče. Namijenjeni su vama.

Uvijek možete svoj uređaj odnijeti u trgovinu gdje ste ga kupili i zamoliti neka vam netko pokaže gdje griješite. Naravno, tu su i svi članovi Vaper Pub zajednice koji će vam pomoći sa svim pitanjima koja imate.

Choose your Reaction!
Leave a Comment