Zašto e-cigareta ponekad pucketa?

3

Dragi Lastane, zašto moja e cigareta ponekad pucketa? 

Ovo je normalna pojava koja proizlazi iz porasta temperature u zavojnici unutar vašeg grijača. Pod utjecajem topline, e-tekućina sadržana u vati doseže točku vrelišta što uzrokuje karakteristično pucketanje. 

Bez panike, sve je u redu

Kada aktivirate e-cigaretu, vrlo je uobičajeno da počne pucketati. Ovo je sasvim normalna reakcija. Otopina propilen glikola i biljnog glicerina koja uglavnom čini e-tekućinu ima vrelište od 185°. Kao takva, kada se zavojnica zagrije prvi put, njena temperatura raste vrlo brzo i može uzrokovati brzo ključanje e-tekućine. 

Činjenica da tekućina pucketa ne znači da je e-cigareta pogrešno postavljena. Međutim, postoji potencijalni rizik od projekcije vruće tekućine u usta. Ovaj osjećaj može biti neugodan, ali je bezopasan. 

Ljubitelji rebuildable atomizera dobro poznaju ovaj fenomen. Doista, kada pravite vlastite grijače, nakon što se pamučni fitilj (vata) natopi e-tekućinom, uobičajeno je aktivirati bateriju kako biste provjerili je li postavka ispravna. U to vrijeme dolazi do pucketanja i vrlo se lako mogu uočiti projekcije tekućine, odnosno pare. Štoviše, ovo je zlatna prilika za entuzijaste makro fotografije da naprave neke nevjerojatne snimke. 

Ukratko, ako vaša e-cigareta pucketa, to potvrđuje da struja teče kroz otporni svitak i da je vata dovoljno opskrbljena tekućinom. Međutim, ako je pucketanje preintenzivno ili prebrzo, to može značiti da postavka baterije nije kompatibilna sa zavojnicom. U tom slučaju provjerite jesu li postavke ispravno prilagođene vašem grijaču. 

Je li problem ako moja e-cigareta nikada ne pucketa?

Ne pucketaju svi grijači često i puno. Iako je ova pojava vrlo česta, ako nema pucketanja, to ne znači da je postavka netočna, odnosno da je uređaj neispravan. Neke e-cigarete su zapravo vrlo diskretne i praktički su gotovo nečujne rade. Normalno je i jedno i drugo. 

U konačnici, zavojnica iz koje se povremeno čuje pucketanje donekle je pozitivan znak. Sve je u redu! 

Choose your Reaction!
Leave a Comment